Een dakkapel plaatsen; dé oplossing

Heeft u een huis met een schuin dak, komt u ruimte te kort of wilt u meer licht in die donkere zolderkamer? Dan is een dakkapel dé optimale oplossing. Deze zorgt voor een vergroting van het vloeroppervlak, meer licht en ventilatiemogelijkheden. Door al deze voordelen stijgt de waarde van uw woning. Een goede investering dus!

Wij vinden het hierbij belangrijk dat wij alles in goed overleg met u doen. Zo zorgen we er samen voor dat het geheel naar wens wordt geplaatst. We bespreken de heldere planning die wij nakomen. Wanneer u met vragen zit heeft u altijd één aanspreekpunt. Zo weet u zeker dat de persoon waarmee u schakelt, uw wensen weet.

Bang dat het glas de isolatie verslechterd?

Door het gebruik van goede isolatiematerialen, zoals isolatieglas, blijft het door de dakkapel warm in de winter en juist lekker koel in de zomer! Daarbij bieden we de mogelijkheid om de dakkapel te voorzien van een ventilatiesysteem. Hiermee heeft u altijd lekkere, frisse lucht in de kamer.

Vragen die wij daarbij stellen, zijn onder meer:

 • Weet u al exact wat u wilt of kunt u daarbij hulp gebruiken?
 • Wat is uw budget en gewenste tijdspad?
 • Weet u of u een vergunning nodig heeft?
 • Zo ja, heeft u al een vergunning of kunnen wij dit voor u oppakken?
Dakkapel plaatsen - Tekst

Uw dakkapel geheel op maat

U wilt natuurlijk een dakkapel die perfect bij uw woning aansluit. U kunt kiezen voor een Prefab dakkapel. Deze wordt al gebouwd in de fabriek. Een kant-en-klare dakkapel dus. De mogelijkheid bestaat dat deze al perfect bij uw woning past.

Zo niet, dan gaan wij graag met u in gesprek voor een maatwerk dakkapel. Met name bij oudere, traditionelere woningen wordt maatwerk toegepast. Maar ook bij nieuwere woningen is dit uiteraard mogelijk.

Onze medewerkers hebben vakkennis en veel ervaring. Zij helpen u graag in deze keuze.

Wij zetten uw wensen om in realiteit. We zijn onder andere actief in regio Beesd, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Leerdam, Nieuwegein, Tiel en Utrecht.

Meer informatie
of bel 0345 23 45 01

Dakkapel plaatsen in 7 concrete stappen

Vertrouwen en transparantie. De basis van elk bouwproject.

Heldere communicatie is essentieel. Daarom werken wij met een stappenplan dat u grip geeft op het bouwproces. Hieronder schetsen wij in het kort de 7 stappen die wij samen met u doorlopen.

Persoonlijk gesprek

We starten met een uitgebreide inventarisatie van uw wensen, eisen en ideeën. Deze zetten wij voor u op papier, waarna we verder gaan met de:

Schetsen

Een dakkapel op maat laten maken? We schetsen graag voor u het ontwerp

Vergunning

Niet elke dakkapel mag zomaar gerealiseerd worden. Check daarom altijd van tevoren welke actuele regels in uw gemeente gelden en of u voor uw dakkapel een vergunning nodig heeft. Wij kunnen u begeleiden en adviseren bij het aanvragen van uw vergunning. Ontzorgen doen we namelijk graag!

Vervolgoverleg voor ontwerp

Nu we alle informatie hebben met betrekking tot de vergunningen en wensen voor de dakkapel is het tijd voor een vervolgafspraak. Aan de hand van deze informatie gaan we met u in overleg en komen we tot een definitief ontwerp.

Definitieve offerte

Is het ontwerp van uw dakkapel gereed en door u goedgekeurd? Dan stellen wij op basis hiervan een finale versie van de offerte op.

Het echte werk begint

Nu volgt misschien wel de leukste stap van het hele proces: de start van de bouw. Zodra de vergunning is verleend, kunnen we echt beginnen.

Uw dakkapel is af!

Geniet van de extra ruimte en licht in uw ruimte.

Veelgestelde vragen

Ik wil verbouwen, hoe begin ik?

Breng zo goed mogelijk uw wensen in beeld en bepaal voor uzelf, eventueel in overleg met de bank, wat uw budget is.

Voor kleine verbouwingen aan de buitenkant van de woning kunt u op www.rijksoverheid.nl bekijken of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Dit geldt ook voor verbouwingen binnen waarbij constructieve wijzingen plaats gaan vinden.

Voor veranderingen aan de voorzijde van de woning is ALTIJD een omgevingsvergunning nodig. Wij kunnen u in het gehele traject begeleiden en adviseren. Bijvoorbeeld door praktische tips inzake uitvoering en/of begeleiding met de aanvraag omgevingsvergunning.

Moeten we zelf een architect of bouwkundig tekenaar inhuren?

Dat is mogelijk. Wij kunnen het ook voor u regelen. De architect verzorgt het ontwerp. Al jaren werken wij samen met bekende, vakbekwame architecten. Zij kunnen uw wensen perfect vertalen naar een tekening die voldoet aan alle wettelijke eisen.

De bouwkundig tekenaar werkt het uit voor de vergunningaanvraag.
Doordat wij het hele traject verzorgen, bespaart u veel tijd en energie.

Kunnen jullie het installatiewerk ook regelen?

Jazeker. We werken samen met erkende installateurs. Aan de hand van de tekeningen leveren ze een offerte aan voor bijvoorbeeld de installatie, het dakwerk en zinkwerk.

Kortom, van idee tot opdracht, van vergunning tot afbouw: we regelen alles voor u.

Dakkapel plaatsen - Over ons

Onze keurmerken

Een dakkapel naar wens

Binnen afgesproken budget en tijd

Onze specialisten houden zich aan de gemaakte afspraken. We zorgen dat uw dakkapel werkelijkheid wordt binnen de afgesproken voorwaarden.

Wij verzekeren u van:

 • Een vast aanspreekpunt
  Persoonlijke communicatie en begeleiding tijdens het gehele project.
 • Ondersteuning en ontzorging
  Van advies en begeleiding in de ontwerpfase tot alle tussentijdse communicatie en nazorg.
 • Duurzaamheid
  Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen, met aandacht voor milieu en leefomgeving.
Meer informatie
of bel 0345 23 45 01

Een vrijblijvende kennismaking?

Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken

Vrijblijvend kennismaken
of bel 0345 23 45 01