Voordelig en snel bouwen van uw huis

Hout is relatief goedkoop materiaal. Het is ook zeer duurzaam en robuust. In Amerika worden de meeste huizen gebouwd met een skelet van hout. 

In Nederland gebeurt dit ook steeds vaker. Het is namelijk een milieuvriendelijke manier van bouwen, zolang je het juiste hout gebruikt.

Uiteraard doet Littel dat.

De houten constructie maken wij in onze fabriek. Van hoge kwaliteit en zeer goed geïsoleerd. Of het nu regent of vriest: wij kunnen door blijven werken. Hierdoor heeft de bouw van uw woning veel minder kans op vertraging.

Is de constructie af?

Dan zetten we deze binnen enkele werkdagen in elkaar op locatie. Het skelet bestaat uit de wanden, tussenvloeren en het dak. Uiteraard maken we het skelet direct wind- en waterdicht, zodat uw huis meteen beschermd is.

Vervolgens kunnen wij de buitenkant van uw woning afwerken naar wens. Bijvoorbeeld met hout, baksteen, metaal, plaatmateriaal of een combinatie van materialen.

Wij gaan onder andere voor u aan de slag in Beesd, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Leerdam, Nieuwegein, Tiel en Utrecht.

Houtskeletbouw: milieuvriendelijk én minder CO2-uitstoot

Het hout voor uw draagconstructie halen wij uit speciale productiebossen. Deze worden duurzaam beheerd, zodat we het hout kunnen gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van het bos.

Milieuvriendelijk dus.

Een belangrijk punt van aandacht bij nieuwbouw: de CO2-uitstoot. Voor de reductie van CO2-uitstoot is bouwen met hout juist een uitkomst. Baksteen- en betonproductie geeft namelijk een hoge CO2-uitstoot, terwijl hout juist CO2 opslaat.

Hoe dat kan?

Bomen absorberen CO2. In hout zit dus CO2 opgeslagen en die komt niet vrij bij de bouw. Hierdoor levert bouwen met hout bij aan de reductie van CO2-uitstoot.

Energieneutraal wonen mogelijk met houtskeletbouw

Met houtskeletbouw is het mogelijk om energieneutraal te wonen. In het skelet kunnen wij namelijk heel eenvoudig isolatiemateriaal aanbrengen. Denk aan steenwol, glaswol of houtvezels.

Dankzij de holtes en openruimtes in het skelet is isoleren makkelijker dan bij traditioneel bouw. Met houtskeletbouw bespaart u dus sowieso op de energierekening.

Houtskeletbouw - Project

Houtskeletbouw is juist brandveilig

Bij hout denk je misschien niet aan brandveiligheid. Toch is houtskeletbouw één van de meest brandveilige bouwmethodes.

Massief hout is namelijk niet erg brandbaar. Vat het toch vlam? Dan blijft de draagkracht van de constructie nog lange tijd intact. Langer dan bijvoorbeeld bij een staalconstructie.

Houtskeletbouw is ook brandveilig dankzij de verschillende tussenliggende isolatiematerialen. Deze werken enorm brandvertragend, waardoor de veiligheid van uw woning verder toeneemt.

Meer informatie
of bel 0345 23 45 01

Veelgestelde vragen

Ik wil een nieuwe woning gaan bouwen, hoe begin ik?

Breng zo goed mogelijk uw wensen in beeld en bepaal voor uzelf, eventueel in overleg met de bank, wat uw budget is. Wij kunnen u in het gehele bouwtraject begeleiden en adviseren. Bijvoorbeeld door praktische tips inzake uitvoering en/of begeleiding met de aanvraag omgevingsvergunning.

Moeten we zelf een architect of bouwkundig tekenaar inhuren?

Dat is mogelijk. Wij kunnen het ook voor u regelen. De architect verzorgt het ontwerp. Al jaren werken wij samen met bekende, vakbekwame architecten. Zij kunnen uw wensen perfect vertalen naar een tekening die voldoet aan alle wettelijke eisen.

De bouwkundig tekenaar werkt het uit voor de vergunningaanvraag.
Doordat wij het hele traject verzorgen, bespaart u veel tijd en energie.

Kan Aannemersbedrijf Littel B.V. ook mijn vergunningen verzorgen?

Wij kunnen voor u het hele proces voor het aanvragen en verkrijgen van een bouwvergunning verzorgen. Door jarenlange ervaring hiermee weten wij precies welke wegen te bewandelen. Dit bespaart u tijd, ergernis en energie!

Kunnen jullie het installatiewerk ook regelen?

Jazeker, we werken samen met erkende installateurs. Aan de hand van de tekeningen leveren ze een offerte aan voor bijvoorbeeld de installatie, het dakwerk en zinkwerk.

Kortom, van idee tot opdracht, van vergunning tot afbouw: we regelen alles voor u.

Houtskeletbouw - Over ons

Onze keurmerken

Bouwen met Littel

Vertrouwd en duidelijk

We volgen de ontwikkelingen in de bouw op de voet. Van energieneutraal wonen tot de inzet van nieuwe, innovatieve materialen. Daarom zijn wij ook lid van Bouwend Nederland, de grootste ondernemersorganisatie in de bouw.

Wij stellen onze klanten centraal. Vertrouwen en communicatie zijn doorslaggevend bij de bouw van een nieuw huis.  Niets vervelender dan afspraken die niet worden nagekomen of onduidelijke offertes.

Dat vinden wij ook.

Daarom staat ons aannemersbedrijf voor helderheid en betrouwbaarheid. Naast duurzaamheid en topkwaliteit natuurlijk. Want uw nieuwe huis?

Die staat als een huis!

Meer informatie
of bel 0345 23 45 01

Een vrijblijvende kennismaking?

Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken

Vrijblijvend kennismaken
of bel 0345 23 45 01